Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Κυνόδοντας

Η ταινία παρουσιάζει τις συνέπειες στη ζωή τριών παιδιών που έζησαν όλη τους τη ζωή μέσα σε ένα σπίτι, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για τον κόσμο.

Βραβεύτηκε στο 62ο Φεστιβάλ των Κανών με το βραβείο "Ένα Κάποιο Βλέμμα", αλλά και με το Βραβείο Νεότητας που απονέμεται από μια επταμελή επιτροπή νέων κινηματογραφόφιλων ηλικίας 18- 25 ετών.
Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής (Special Jury Prize) και το Α΄ βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας, που μοιράστηκαν η Αγγελική Παπούλια και η Μαίρη Τσώνη στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγεβο. Στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ συμμετείχαν δέκα ταινίες από την Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και τη Σλοβενία.
Στο Festival du Nouveau Cinema του Montreal που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Οκτώβρη, η ταινία απέσπασε το Louvre d`Or. Στο SITGES Διεθνές Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου της Καταλονίας που πραγματοποιήθηκε από
1-12 Οκτωβρίου ο ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Διαγωνιστικού Τμήματος (Best Motion Pictute Fantastic) και το Βραβείο της Επιτροπής «Citizen Kane Award to an up-and –coming director». Πρώτο βραβείο του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Εστορίλ της Πορτο-γαλίας (ΕSTORIL FILM FESTIVAL Α09)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου